Kodlama Eğitimine Genel Bakış

Son yıllarda erken yaşta kodlama (programlama) eğitimi dünyada olduğu kadar ülkemizde de eğitimin odak konularından biri halini aldı. Her ne kadar çeşitli eleştiriler(x,y) getirilse de bu akımın önümüzdeki 10 yılı domine edeceği görülüyor. Öyle ki çeşitli uygulama ve mobil platformlarla birlikte elektronik cihazlar da kodlama eğitimini daha ilgi çekici hale getirmek adına birbiri ardına piyasaya sunulmaya başlandı.

Fakat diğer taraftan baktığımızda çocuklarımızın henüz daha koşup oynayacağı çağlarda ellerine tabletler tutuşturmak ya da bir ekranın başına oturtmak her ne kadar yararlı bir faaliyet için de olsa aileleri endişelendiriyor. (Yoksa endişelendirmiyor mu?)

Kodlama eğitimi müfredata girmiş olsa da ülke koşulları gereği kodlama eğitiminin ihtiyaç duyduğu araçlara sahip okul sayısı ise oldukça sınırlı.

Neyse ki bilgisayarsız kodlama(unplugged) hem öğrencilere kazandırmak istediğimiz kazanımları sunabileceğimiz hem de teknoloji bağımsız bir öğrenme ortamı oluşturuyor.

Bilgisayarsız Kodlama(Unplugged Coding) Nedir?

Bilgisayarsız unplugged kodlama çeşitli kart oyunları ve fiziksel etkinlikler yardımı ile çocuklara kodlama eğitimi vermekte kullanılan teknikler bütünüdür.

Basitçe Tospaa oyunu gibi bilgisayar ihtiyacı bulunmayan etkinlikler unplugged kodlama olarak ifade edilmektedir.

Bilgisayarsız kodlama özellikle ilkokul çağında çocuklarımızın ihtiyacı olan fiziksel aktivite, işbirlikli öğrenme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi gibi kodlama dışı pek çok kazanıma cevap vermektedir. Biz de bilgisayarsız kodlamayı en çok da bu yüzden seviyoruz!

Siz de bilgisayarsız kodlama için örneklere bakmak istiyorsanız yenilenen Tospaa oyun kutusunu buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz!

4 Comments

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.