Ülkemizin dört yanında bilişim sınıfları bilgisayarlara ve yeni kodlama araçlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu çalışma ile okullarımızın haritalanması,meselenin gündeme taşınması ve olası yardımların kılavuzlanması amaçlanmaktadır.

Türkiye’nin bilgisayarsız bilişim sınıflarının haritasını çıkarıyoruz. Şimdiden 700’den fazla okul bilişim sınıfındaki eksikleri belirtti.

Tospaa Kodlama Girişimi olarak, 4 yıldır Bilgisayarsız Kodlama Oyunu ile yüzlerce öğretmene kodlama eğitiminde kullanabilecekleri ücretsiz kolay erişilebilir bir araç sunmaktayız. Amacımız; ülkemizdeki kodlama eğitiminin önündeki tüm engelleri kaldırmak. İnanıyoruz ki,  “eşitsizlikler azaltıldığında” ülkemiz çocuklarının, bizleri gururlandıracak işlere atacakları imzalar da artacaktır.

Daha detaylı bilgi almak ve bilişim sınıfınızı haritaya eklemek için http://www.hayallerimvar.org/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.