Bilgi-İşlemsel Düşünme, ISTE’nin (International Society for Technology in Education) öğrenciler için geliştirdiği 7 standarttan biridir. Günümüz çocuklarının sahip olması beklenen bu beceri yine 21.yüzyıl becerileri arasında sayılan algoritmik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim becerilerini geliştirmektedir.
tospaa, çocukların senaryo kartlarında yer alan problem durumlarına farklı çözüm yolları ve stratejileri geliştirecekleri zihinsel bir sürecin içinde bilgi-işlemsel kavram ve uygulamaları öğrenmelerini sağlamaktadır. Birden fazla çocuğun bir araya gelerek oynayabilecekleri bir oyun olan tospaa, bu yönüyle, bilgisayarsız kodlama oyunu olmaktan daha fazlası. Verilen problem durumunu, bilgi-işlemsel kavram ve uygulamalarıyla çözmeye çalışan çocuklar; farklı çözüm yollarını birbirlerinden öğrenmekte; işbirliği ve iletişim becerilerini de geliştirmektedirler.
Bilgi-işlemsel düşünmenin günlük hayatta kullanılabilecek bir soyut düşünme şekli olduğu ve bu becerinin herkes tarafından edinilmesi gerektiği alan taramalarında çıkan sonuçlar arasında yer almaktadır.
Dünyada ve ülkemizde her yıl çocukların bilgi-işlemsel düşünme becerilerini desteklemek amacıyla kodlama saati düzenlenmektedir. tospaa ise ülkemizde düzenlenen kod saati için okullara önerilen etkinlikler arasında yer almaktadır.